به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، حجتالاسلام سید رضا قلمکار اصفهانی، امام جماعت مسجد قبای پردیسان، در جمع مدیر، معاونان و همسنگران بنیاد هدایت گفت: نخستین راهکار موفقیت امام محله شناسایی محله، ظرفیتها و آسیبهای آن است.
وی در ادامه افزود: اگر این شناسایی اتفاق نیفتد یا ناقص باشد و بر اساس تجربیات شخصی صورت بگیرد، افراد و نیروها اشتباه انتخاب میشوند، موفقیت به دست نمیآید و کارها به ثمر نمیرسد، ازاینرو موجب سرخوردگی امام محله میشود.
حجتالاسلام قلمکار اصفهانی، ایمان به نصرت الهی را در کارها از لوازم لاینفک موفقیت دانست و اظهار داشت: یک امام محله باید ایمان قوی داشته باشد و در هنگام گرفتاریها و مشکلات به خداوند توکل کند.
وی مهارت ارتباطگیری موفق با نهادهای مرتبط و حضور دائمی و فعال در مسجد و محله را لازمه موفقیت یک امام محله دانست و ابراز داشت: ارتباطات اجتماعی مناسب با اهالی محله و مسئولین توسعهدهنده و کمککننده امام محله در انجام مأموریتهایش است.
امام محله مسجد قبای پردیسان تصریح کرد: قناعت و کفایت به حداقلهای موردنیاز لازمه کار جهادی است، برخی گمان میکنند ابتدا باید مسجد ساخت و سپس نمازگزار دعوت کرد، درحالیکه برعکس آن درست است، یعنی باید نمازگزاری باشد تا مسجد ساخته شود.
وی با اشاره به نقش همسران امامان در استفاده از ظرفیتهای بانوان در محله ادامه داد: همراهی و همدلی همسر امام محله عامل توانمندی امام محله است و میتواند نقش مؤثری میان امام محله و بانوان که بیش از نیمی از افراد جامعه را تشکیل میدهند، داشته باشد و ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بانوان را گسترش دهد.
حجتالاسلام قلمکار اصفهانی با انتقاد از رویکرد مقابله با رذایل در کارهای فرهنگی تأکید کرد: باید رویکرد کارهای فرهنگی را عوض کنیم و بهجای مقابله با رذایل به گسترش فضائل در محله بپردازیم تا از آسیبهای برخورد با رذایل در امان ماند.
وی شبکهسازی در مسجد برای انجام فعالیتهای اجتماعی را راز موفقیت امام محله دانست و ادامه داد: از ظرفیت تمام افراد و اقشار باید برای پیشبرد امور محله استفاده کرد، شبکه مؤمنان میتواند بسیاری از مشکلات و گرفتاریها را حل کند.
امام محله مسجد قبای پردیسان با تبیین تجربه موفق خود در این زمینه ابراز داشت: روزی در خیابان متوجه چند جوان شدم که داشتند دیواری را رنگ میکردند، از آنان دعوت کردم به مسجد بیایند و در زیباسازی مسجد کمک کنند.
وی ادامه داد: در بازدید از منزل یکی از اهالی محل با جوان معلولی برخورد کردم که تنها یک دست و یک چشم او سالم بود، متوجه شدم میتواند از موبایل استفاده کند، او را ادمین کانال مسجد کردم.
حجتالاسلام قلمکار اصفهانی با اشاره به ضرورت تدوین سند پیشرفت مسجد و محله در پایان گفت: سند پیشرفت مسجد و محله باید از سوی مردم محله تدوین شود، چون سندی را که مردم خودشان بنویسند، خودشان هم اجرا میکنند، سندی که از سوی غیر مسجدیها نوشته شود قابلیت اجرا در مساجد را ندارد.
نظر شما